ДЖОКОНДИ-БОГАТСТВА, ИЗВЪН ЛУВЪРА ; БОП-9 
 
Резюме : Разглеждаме тази в Лувъра и две Прохождащи по нашата и цялата Земя. Гениално сътворени образи (ОбРаАзЗи - виж об .1) с четка , със Слово , с Музика , с Форма   ни показва с лекота времето на интернет.
 
 
 
 
     Колко от СКРИТОТО в тези образи разбираме, осмисляме, ползваме ЗА ПО-ЩАСТЛИВ  ЖИВОТ ?
  Направен е опит за повдигане на завесата към СКРИТОТО в безспорните " Джоконди"/ артефакти .
  Това са  СъТворените : с четка Мона Лиза на Леонардо ; със Слово над 7000 беседи (лекции );
  с Музика и с Форма- ПАНЕВРИТМИЯ ( Миров ,молитвен танц-медитация )
 
     
БОГАТСТВОТО В ЛУВЪРА И ЕВРОПА
 
 
            В края на 15 век Леонардо да Винчи изучава ок.10г. СКРИТОТО послание в "магическия квадрат " от копието във Ватикана на     В.Търновското Четвероевангелие (известно като "Лондонско")  За други ок 10 г. от началото на 16 век прилага наученото в шедьовъра си Мона Лиза.  Така добре го прилага , че за 500г. никой не е дешифрирал СКРИТОТО  в Мона Лиза (Джуоконда), както е и  700г. с неговия "учебник" .
            Първият официално признат научен труд за дешифриране на част от това  СКРИТО бе, общ DVD диск на British Library и ЕДИНЕНИЕ ДЕН,     представен в Европарламента Брюксел с еднодневен симпозиум Декември 2008г. благодарение на групата ALDE.  Поканените експерти - историци , математици и криптолози (!)  политици , бяха шокирани от изнесените факти и направеното ПРЕДЛОЖЕНИЕ !
            Фактите , че генезиса на гениалната стеганография  ( скрит Образ във видимия образ) е дълбоко залегнала в българския бит и култура ,че представлява     хилядолетно натрупване на знания от различни приложения , в т.ч. , че голяма част от тях са запазени и до 21-ви век !  Да припомним някои приложения :
 
  •   шевици в бродериите и тъкани в облекла, видни още в българските мумии в Урумчи (сега област в Китай)от преди 3300 години, с които мумиите се   дехидратират хиляди пъти по-бавно , а Живите и сега се обличат, пеят , играят и се веселят (дестресират ) ...
  •   запис на музика не с ноти ,а с образ и въртеливо движение ,чрез невми и 5-те колела на Йоан Кукузел (един от кодовете на Паневритмията) ; 
  •   свещените геометрия и знаци на глаголицата, открити от  Св.Кирил ,помогнали Му да обори в Рим преди 12 века триезичната догма на Ватикана, както и на   великия Никола Тесла да дефинира и  да ползува скрития код 369 ...
  •  "кръщаването на виното" - част от Сакралните мистерии на Орфей от преди 33 века учещи ни как чрез Закона за Трансформацията не само да     трансформираме водата във вино , но и как да упражним Богоподобието СИ ! Как ?  Издигайки Любовта между Двете начала (от секс между  Мъж и Жена)  до  СъТворение ! До Радост , Новото Човече -Ангелче  да  каже на Него и на нас след 12 Луни (месеца) Свещената Мантра (Дума ) - АГГУ .
 
     А какво беше БЪЛГАРСКОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ в Европарламента преди 13 години ? Европа да даде Пример на ученолюбивост като Леонардо ! Да внедри ОБЩОТО от по-горе цитираните ПРОВЕРЕНИ  ВЪВ ВРЕМЕТО ОПИТНОСТИ, чрез Програма за Редуциране поне с 30% на КОРУПЦИЯТА ( т.е.на бездуховността )...
 
 
     БОГАТСТВОТО НА МИРОВОТО УЧЕНИЕ - СЛОВО ОТ БЕИНСА ДУНО/ПЕТЪР ДЪНОВ /УЧИТЕЛЯ
 
         Да надникнем отново зад завесата за да осмислим СКРИТОТО и ползуваме цитираното БОГАТСТВО , желателно е да си припомним /да се запознаем с 0,043%  от частта Слово на Учението. (Тук са три от 7000-те хиляди беседи).
         Преди 100 години  , на 21.август 1921г. с 21 глава от Откровението в беседата си "ЧЕТИРИТЕ СЪВЕТА" Учителят започва разяснението за 21 век , как може и трябва да се самоуправлява едно общество/Братство. Не е "случайна " нумерологичната игра 4х21 (4х3х7), избраните дата, година и подчертаното още във второто изречение " Двадесет и първата глава има връзка с 21-та година" (т.е.и за 2021г.!?) . След това начало, разяснява друг " магически квадрат"...
         Всеки 100 и 1000 години се повтарят дадености-възможности в развитието на народите ,  а в книгата си "Тунелът във въздуха" американския  Пророк
 У.Д.Ганн , и звестен и като "геният на борсата" , дава примери с ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ...Защо ли ? 
        Какво ще ни донесе Празникът 19- 21.08.2021и какво трябва да дадем на 21-ви, за 100 годишнината от посочения ПЪТ в беседата " ЧЕТИРИТЕ СЪВЕТА " ?
Още на 21.08.1921 г. учениците на Беинса Дуно демонстрират неразбиране : "избират" Четирите Съвета с жребий и сто години . Ето защо в рамките на 24 часа
Учителя дава ( ДаАвВа ) допълнително разясняване с още две беседи за този ПЪТ ! Въпреки това близо 100г. в България , независимо от политическите условия НЯМА действуващи Четири Съвета дори липсват национални техни ръководства . (От по 10 души във всеки ,наречени от Учителя " постоянно присъствие")
       ПРОРОЧЕСТВОТО ( във връзка с този ПЪТ, дадени от Учителя ) " каквото е положението в Братството в България ,такова ще е в Европа и Света" е видно !
Целта на БОП -9 е да припомним , че с настъпването на ерата на Зеления Водолей , се ражда и нов обществен строй , който ще измести няколкото функциониращи
сега. Това е МИСИЯТА НА БЪЛГАРИЯ , КОЯТО може да внедри, ако изпълни Задачата  дадена от Учителя , това е най-ценното от Скритото Богатство в тази беседа.
В други Учителят разяснява , че от преди 5400години (сега вече 5500)  българският народ изплаща карма "Дележ" и след това ще е ИЗБРАНИЯТ НАРОД !
   ( Всеки Народ е ИЗБРАН  за НЯКОЯ ВЕЛИКА ЦЕЛ - виж началото на беседата )
 
 
 МОНА ЛИЗА / ДЖОКОНДА - С МУЗИКА  И С ФОРМА
 
Преди 17 години  проведох еднодневен личен Симпозиум във ООН -РИМ централата на ФАО . Последва цяла седмица в гр.Орвието Италия , затворена дискусия (work shop ) за оформяне на Програмата "От фермера до масата" , за холистичното земеделие и ограничаване на фалшивите еко продукти . Участвува само  12 членен екип от учени от цял свят
 
   След демонстриране на български решения на втория ден , съвместно с ръководителя от ФАО ( д-р Райнер Крел)  поздравихме колектива с музика от Учителя. Последва НАСТОЯТЕЛНО ЖЕЛАНИЕ от няколко от участниците да демонстрирам ПОНЕ ЕДНО УПРАЖНЕНИЕ ОТ ПАНЕВРИТМИЯТА . На следващата сутрин , участвуваха всички до един .Застанали в кръг им предложих "Разхождахме по ЦВЕТОВЕТЕ /НОТИ на дъгата " с упражнението ДИШАНЕ.
 
  Реакцията бе близка , както и на 7-те рилски езера от много учени ,като акад.проф.Виктор Медиков от Русия , Проф.Хари Салман от Холандия , д-р Масаро Емото от Япония и др. :
ТАЗИ МУЗИКА И ТАНЦИ МОГАТ ДА СПАСЯТ СВЕТА.
 
   Разказвам случая за тази дадена в България "ДЖОКОНДА-" ПАНЕВРИТМИЯТА  , защото има десетки редови  Последователи на Учението , които не само я ИГРАЯТ А ЖИВЕЯТ С НЕЯ , СПАСЯВАЙКИ СВЕТА  отлагайки и омекотявайки  МИРОВИЯ ТРУС КОЙТО ПРИБЛИЖАВА.
 
      ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ПРАЗНИКА 19-21август на Рилските Езера , да почувствате на ЖИВО ПОЛОЖИТЕЛНОТО въздействието на Паневритмията!  ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ седмица поне безместно хранене и безалкохолно пиене ( макс.чаша вино ! ) ЗА ДА НЕ БЪДЕТЕ   ИЗНЕНАДАНИ ОТ отрицателни въздействия.
 
 
 
   Привет и Светли Дни , драги читатели на www.edinenieden.bg , мили Сестри и Братя последователи на Мировия Учител Беинса ,  скъпи ученици на други Учители водещи  Ви към Изграждане на хармонични личности, 
 
         Отговарям на два най-много задавани ни въпроса :
 
   1/ Защо не можете да изразявате Вашите становища по теми и тези засегнати в сайта.
   2/ Какво означава акронима  БОП и No след него , и в него ли има нещо скрито?
 
           1.1   На първия въпрос отговора е ОК , вече ще можете в рубриката Коментирате Вие !
            
            2 На втория отговорът е ДА . Акринимът е многопластов. Единият вариант идва  от "Борба с организираната    престъпност " - основна дейността на основните ни спонсори  ; второто значение идва от " Бащинско обръщение към политиците"- Почти 99% от политиците са много по-млади от УС на ЕДИНЕНИЕ ДЕН ; третото значение идва от " Братско Обръщение към Последователите".
 
 Настоящото БОП-9 е най-близко до това значение на акронима. Като приложение към БОП-9 ви изпращаме следната електронна книга:
 
          ПоЗдрави,  П-л на УС на ЕДИНЕНИЕ ДЕН проф.м.инж.Живко Желев
 
 

Изпращане на съобщение

you tube prof.Jelev

Презентации

0335056
Днес
Вчера
Тази седмица
Този месец
Предишния месец
Общо
306
447
306
8819
16811
335056
Your IP: 3.237.0.109
2022-09-25 21:24

В момента има 49  гости и няма потребители и в сайта

Имплозия

(почистване на въздуха)

 

МУЗИКА

strelki

Актуални политически коментари

Макензи Скот

 
 
Специални поздравления И БРАТСКА МОЛИТВА НА БЛАГОДАРНОСТТА  за ВСИЧКИ ДАРИТЕЛИ ПРЕЗ 2020
както на Сестрите и Братята Дарили Време и средства !
 
 
 

 

Банка  ДСК

 

БАНКОВА СМЕТКА В ЛЕВА 

Име на клиента ДОБРУВАЩО ЕДИНЕНИЕ ЗА НАРОДИТЕ/ДЕН/
ЕГН 175976180
Адрес Младост 4  бл417 вх1 ет 8  ап31  София
Приложение/Сметка 02/0000000025903021
Валута BGN
IBAN  BG78STSA93000025903021
BIC STSABGSF
 
 

 

DSK bank

 

BANK ACCOUNT IN EURO 

Customer name DOBRUVASHTO  EDINENIE ZA NARODITE DEN
ЕГН(pin) 175976180
Address MLADOST 4 BL417 VH 1 ET 8   AP31
Account 02/0000000027092126
Currency EUR
IBAN  BG79STSA93000027092126
BIC STSABGSF
 
Собствените и дарените средства ще ПРОДЪЛЖИМ да насочваме   за най- спешните задачи :
         1/ Чистене на ВЪЗДУХА около ЗЕМЯТА, произвеждайки зелена Енергия от водните пари - ПРОЕКТ : " 4 МИЛИОНА ИМПЛОЗИВНИ ФОНТАНИ"на база откритията на Виктор Шаубергер и Илия Вълков.
         2/ СМЕКЧАВАНЕ И ОТЛАГАНЕ на мировия трус , разкривайки и прилагайки  Указанията в Третото Пророчество от Фатима - Португалия 1917 г.
         3/ Разпространение и прилагане на Учението на Беинса Дуно (Петър Дънов)  по Указанието Му ( "както Теменужките ") в последователността : България ;Русия; Германия ; Израел и Света.
 
 " Заб. Който дари по банков път от страната над 50лв , а от чужбина над 50евро, ще получи на изпратения ни адрес мостри от поне : 50 двойни шифрирани стикери ;  на наши издания ; на продукти от спектъра на дейност на фирмите които ни подпомагат. ( За последните , при професионален интерес, изпратете майл , за евентуален комисионен    договор за  насочен/ осигурен от Вас клиент, или друг вид бизнес отношения   представителство , J/P , J/V .) "

Търсене